Malkáv blogja

Nos, ez a blog már a második verzió, mely több évnyi hibernáció után (2008 óta) úgy néz ki, ismét új erőre kap. A szabályok továbbra is egyszerűek: olvasni nem kötelező, véleményt formálni szabad. Thotferi számára külön szabályzat: - köteles udvarias hangnemben hozzászólni - nem kritizálhatja az Olvasókat - nem kritizálhatja az admint sem - nem reklámozhatja a saját szemetesládáját (blog) - nem jeleníthet meg sufnioldalakról linkeket A fenti szabályok megsértése a hozzászólás automatikus moderálását vonja maga után, indoklás nem szükséges.

Friss topikok

Linkblog

HTML

Helyzetjelentés - avagy hogy megy a suli?

2008.09.25. 18:16 | Malkav | 1 komment

Na, most hogy tartósan suliidő van, ideje egy kis helyzetjelentést írnom az iskolámról, amit nevezzünk mondjuk B-nek.

A B egy VIII. kerületi szakközépiskola, mely elsősorban humán pályán képez. Viszonylag kicsi épület (a BSL-hez* képest), egy kicsi, viszonylag piszkos tér szomszédságában, de közel se olyan vészes, mint amilyennek gondoltam. Legalábbis eleinte...

Fontos megjegyeznem, hogy a B-ben nem érzem magam veszélyben. Nem az iskola tanulóival van baj, nem is a környék lakosaival (mert azokkal a napnak azon szakaszaiban, amikor suliba megyek, vagy suliból jövök, nem találkozom), hanem a legfelső vezetés egy bődületes döntésével, mely hatást gyakorolt erre a "kis" iskolára.

Az egész akkor kezdődött, amikor a BSL-t bezárták... ennek hogyanjáról, miértjéről egyelőre nem írok, talán később... a dolog egész pontosan úgy zajlott, hogy a BSL-t bezárták, a tanulóinak egy részét pedig áthelyezték a B-be. A B még akkor sem volt kis létszámú iskola, de ezzel az összevonással a feje tetejére állt a helyzet. Mi is van a B-ben jelenleg? Egy két apróság következik:

1. Alig van hely (ha egyáltalán van valahol). Ezt úgy tessék érteni, hogy folyosószakaszból(!) csináltak tantermet és persze osztályteremmé alakítottak egy vészkijáratnak szánt lépcsőházat is. A legkisebb terem nyolc személyes, bár akad egy 10 és egy 16 fős terem is.

2. Rengeteg ember. Szinte lehetetlen (normálisan) közlekedni, főleg ha a második emeletről tartunk a földszintre, mert minden lépcsőfordulóban óriási, nagyon lassan araszoló, feszült tömeg fogad. Ezen túl csak natúrban a folyosón is eléggé cinkes a közlekedés...

3. Egyéb töltelék. A B-ben ilyen finomságok is vannak, mint pl. tanári bakik, hely híján szokatlan helyeken tanulunk, hibás szervezés, stb. Ami nagyon lecsapta nálam a biztosítékot, a következő:

-Az egész épületben minden emeleten van lányWC, kivéve a földszintet, mely vegyes mellékhelyiség. Igen, ezt úgy kell értelmezni, hogy fiú-lány közös illemhely (kicsit csodálkoztam, amikor kitérő manőveren voltam és a retyóban két leányzó nagyban sminkelt)... ez után a meglepetés után az egyetlen, közös öltözőn már meg se lepődtem. Az, hogy beosztják a kb. 10-11 fős angolcsoportunkat a 8 fős "terembe" egy klausztrofóbiás tanárral együtt? Hát, mi van akkor? Tök természetes dolog nem? Nálatok is mindíg így van/volt/lesz... Két osztályt írnak ki ugyan abba a terembe? Ez is normális jelenség... (ekkor is mint angolcsoport voltunk, úgy döntöttük, átadjuk a helyet az egész létszámú 9-edikes osztálynak, had legyen jó napjuk, így kerültünk az igazgatói irodába, mert máshol nem volt hely.) Ezen túl kellemes fél nyolcas órakezdéssel indul a nap (első óra!).

Hogy ki, mit lát benne, a saját egyéni dolga. Én személy szerint egy kicsit durvának tartom a dolgot. Főleg akkor, amikor belegondolok: az, hogy két részletben zajlik majd a szalagavatónk, egy dolog, mert a művelődési ház kicsi és nem lenne elég hely kb. 7 végzős osztály részére. Erre rábólintok, legyen így. A felosztás B-s osztályok és BSL-es osztályok felállásban zajlik (ez az, élezzük ki a különbségeket, gratula!), okés, rábólintok. De azt vérlázítónak találom, hogy amíg a B-sek szalagavatója péntekre esik, a miénk (BSL-eseké) csütörtökre(?!) és ennél fogva nekünk pénteken be KELL mennünk tanításra... Hát hogy van ez?! Ez azért enyhén szólva morbid.

Ismétlem, nem a B-s diákokkal van bajom. Ők nem tehetnek erről a beteges helyzetről. A tanárok sem. A baj a legfelsőbb vezetésben van, amiért meghozták azt a bizoynos barom iskolaügyi döntést... (de ennél jobban inkább nem politizálok)

 

*BSL= Batthyány-Strattmann László (Szakképző Iskola és Gimnázium) (Mindörökké!)

A bejegyzés trackback címe:

https://malkav.blog.hu/api/trackback/id/tr83681537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2008.09.25. 19:32:37

A szallagavató az egész gimnázium fénypontja. Csúnyán keresztbe tettek nektek, azt mondom...
Ez az egész helyzet szar, de kényszerű volt. Nade kérem, elvenni a szallagavató utáni bulit, csak és kizárólag a volt Batthyánysoktól... ez negatív diszkrimináció!
Ez komolyan hányinger... szallagavató után tanítási napot tartani...
süti beállítások módosítása