Malkáv blogja

Nos, ez a blog már a második verzió, mely több évnyi hibernáció után (2008 óta) úgy néz ki, ismét új erőre kap. A szabályok továbbra is egyszerűek: olvasni nem kötelező, véleményt formálni szabad. Thotferi számára külön szabályzat: - köteles udvarias hangnemben hozzászólni - nem kritizálhatja az Olvasókat - nem kritizálhatja az admint sem - nem reklámozhatja a saját szemetesládáját (blog) - nem jeleníthet meg sufnioldalakról linkeket A fenti szabályok megsértése a hozzászólás automatikus moderálását vonja maga után, indoklás nem szükséges.

Friss topikok

Linkblog

HTML

Gáz hangulat, de túlélem

2008.02.20. 20:48 | Malkav | Szólj hozzá!

Nos, az elmúlt pár napban elkapott egy eléggé gáz hangulat. Szinte semmi nem tud tartósan lekötni, ha a kedvem jó és derűs, az se tart sokáig. Ebbe nem is mászom bele részletesebben, elemezük inkább a mai napot, melynek egyetlen része van, ami említést érdemel.
Hát akkor: a mai napon az iskola egészségnapot hírdetett és tartott, aminek volt egy jó és egy rossz oldala. Jó, hogy nincs tanítás és később kell bejönni. Rossz, hogy a programok zöme botrány volt. Összesítve két program volt a kb. 5-6-ból, ami szót érdemel, az egyik a mentés története. Ezt az előadást egy volt BSL diák tartotta, méghozzá nem is rosszul. Érdekes dolog szerintem, hogy a ma ismert mentőszolgálat őse kb. Mária Terézia uralkodása alatt jött létre. Ezen az előadáson osztályszinten figyeltünk, ami tőlünk nagy szó.
A másik érdekes program az udvaron zajlott, méghozzá egy mentőautó belsejében. Ott alaposan szétnéztünk, megérdeklődtük az előadást tartó mentőstől, mi mire szolgál, miért van ott, miért van így, úgy, amúgy stb. Az volt a nap legjobb "előadása" szerintem, talán azért, mert egy kellemes beszélgetésben nyilvánult meg és sok minden érdekeset tudtam meg akkor. És részben ez a beszélgetés határozta meg 100%-osan, mi is akarok lenni a jövőben. Igen, mentős akarok lenni, bár ez nyolcadikos korom óta tervbe van véve, csak most lett 98%-ból 100%. Elsősorban mentőtisz. Ha mentőisztként akarok tevékenykedni, akkor egyrészt nagyon jól kell teljesítenem érettségin. Ez nem egy lehetetlen feladat, csak taposni kell tanulás terén. Ha ez megvan, akkor Pécsen, vagy Nyíregyházán tanulhatok (főiskolán) mentőtisztnek 4 éven át nappali tagozaton. Ha minden igaz, kb. 23 leszek, mire kikerülök a nagyvilágba. Hogy onnantól hogyan lesz tovább, a jövőbeli munkámon függ. Remélhetőleg eljutok addig...

A bejegyzés trackback címe:

https://malkav.blog.hu/api/trackback/id/tr77347693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása